Info

De marathon van Hilvarenbeek, een activiteit van atletiekvereniging Achil’87, wordt op zondag 17 september 2023 voor de 42e keer gehouden en is daarmee een van de oudste van ons land. Ook dit jaar loopt de Bikse Natuurmarathon door de bossen en velden rondom Hilvarenbeek en zelfs een stukje over Belgisch grondgebied, met dank aan de gemeente Ravels.

Ook degenen die geen hele marathon willen lopen kunnen aan hun trekken komen. Er kan gekozen worden uit 6, 10, 21, 31 en 42 km.

Let op: Vanwege de opening van onze nieuwe atletiekbaan zijn de start en finish op onze nieuwe atletiekbaan op Sportpark de Roodloop, Uranusstraat 1, Hilvarenbeek.

Programma

10:00 Start 21 km, 31 km en 42,2 km

11:00 Start 6 km en 10 km

11:30 Prijsuitreiking 6 km

11:45 Prijsuitreiking 10 km

12:00 Prijsuitreiking 21 km

12:45 Prijsuitreiking 31 km

13:15 Prijsuitreiking marathon

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is per onderdeel en vindt plaats kort na binnenkomst van de eerste 10 lopers van het betreffende onderdeel.

Lopers kunnen een medaille aanschaffen door bijbetaling van €2,50. Dit kan al aangegeven worden op de site van inschrijven.nl, maar kan ook nog op de dag zelf.

Inschrijven

U dient online in te schrijven via www.inschrijven.nl. Uw kunt betalen via Ideal.

Ook buitenlandse rekeninghouders kunnen via www.inschrijven.nl inschrijven.

Tot zondag 10 september 2023 kun je je inschrijven tegen het voordelige tarief. Daarna geldt het volle tarief.

Let op: U kunt zich alleen online inschrijven. Op de wedstrijddag zelf is er geen mogelijkheid om ter plekke nog in te schrijven.

Voorinschrijvers krijgen hun startnummer per mail toegestuurd na 10 september. De na-inschrijvers krijgen als ze online inschrijven direct het startnummer via de mail toegestuurd.

Controleren inschrijving
Via dit controleformulier kunt u kijken of u goed ingeschreven staat.

Door uw inschrijving gaat u automatisch akkoord met de Algemene Voorwaarden Evenementen Achil87.

Inschrijfgeld

  Voor 10 september Na 10 september
6 km €6,- €8,-
10 km €7,- €10,-
21 km €12,- €15,-
31 km €15,- €19,-
marathon €20,- €25,-

Parcours

De start en finish zijn op de nieuwe atletiekbaan van Achil op Sportpark de Roodloop. Het adres is Uranusstraat 1, 5081 TB in Hilvarenbeek. Het parcours gaat grotendeels over de verharde weg.

  • 42,2 km = 2 * 21,1km
  • 31,5 km = 1 * 21,1km + 1 * 10,5km
  • 21,1 km = 1 * 21,1km
  • 10,5 km = 1 * 10,5km
  •   6,3 km = 1 *  6,3km

Praktische informatie

Algemene Voorwaarden
Op de Bikse Natuurmarathon zijn de Algemene Voorwaarden Evenementen Achil87 van kracht.

Ultracup
De marathon van Hilvarenbeek maakt onderdeel uit van de Ultracup, een criterium van lange-afstandwedstrijden in de Benelux. Zie www.ultraned.org.

Verzorging
Op het parcours is EHBO en een AED aanwezig en er zijn vier drinkposten met water, sportdrank, fruit en sponsen. Eigen drank neerzetten is mogelijk, maar wel zelf in de gaten houden waar u het zet; het wordt niet aangereikt door onze vrijwilligers. Begeleiding door een fietser is toegestaan na de 1e ronde.

Helaas beschikken we niet over douchegelegenheid. Houdt u daar a.u.b. rekening mee!

Aansprakelijkheid
Deelname aan de Bikse Natuurmarathon is geheel op eigen risico. Deelnemers, begeleiders en toeschouwers worden verzocht de aanwijzingen van de organisatie te volgen.

Tijdslimiet
De tijdslimiet voor de hele marathon is 5 uur.

Minimumleeftijd
De Atletiekunie heeft richtlijnen afgegeven voor wat betreft de minimum leeftijden voor de verschillende afstanden. Achil’87 adviseert deelnemers om deze richtlijnen te volgen.

Tijdregistratie
Elektronische tijdregistratie vindt plaats door Chiptiming (zie ook: www.chiptiming.nl). De chips worden gratis ter beschikking gesteld, maar het is wel de bedoeling dat deze na afloop ingeleverd worden. Voorkom onaangename verrassingen achteraf en let er op dat de organisatie de chips terugkrijgt. Aan niet inleveren zijn kosten (€ 10) verbonden.

Bereikbaarheid
Auto: Vanuit Den Bosch/Eindhoven/Breda. Afslag 10 Tilburg/Hilvarenbeek. Dan N269 richting Reusel. Voor rotonde afslag rechtsaf, Hilvarenbeek/Slibbroek volgen. U rijdt Hilvarenbeek binnen tot aan de volgende rotonde na benzine-pomp. Rechtsaf richting Roodloop volgen of borden volgen met M van marathon en/of Achil ‘87.
Bezoekers die met de auto komen worden verzocht om te parkeren op het parkeerterrein aan de Roodloop bij de hockeyvelden en het zwembad. Zie onderstaand kaartje.

Openbaar Vervoer: Helaas is Hilvarenbeek op de vroege zondagochtend niet per openbaar vervoer bereikbaar. De eerste bus vertrekt om 9.23 vanaf NS-station Tilburg. Op busstation rechts naast het NS-station bus 143 richting Reusel nemen. Aankomst 9.43 uur op Vrijthof Hilvarenbeek. Kijk ook op www.9292.nl.

Logies
Ook zonder marathon is een verblijf in Hilvarenbeek de moeite waard. Zie voor overnachtingsmogelijkheden www.bezoekhilvarenbeek.nl/

Contact

De organisatie is in handen van de Beekse marathoncommissie. Voorzitter is Dirk van Korven.
Ons postadres is: Postbus 209, 5080 AE Hilvarenbeek.