Info

De marathon van Hilvarenbeek, een activiteit van atletiekvereniging Achil’87, wordt op zondag 18 september 2022 voor de 41e keer gehouden en is daarmee een van de oudste van ons land. Ook dit jaar loopt de Bikse Natuurmarathon door de bossen en velden rondom Hilvarenbeek en zelfs een stukje over Belgisch grondgebied, met dank aan de gemeente Ravels.

Ook degenen die geen hele marathon willen lopen kunnen aan hun trekken komen. Er kan gekozen worden uit 6, 10, 21, 31 en 42 km. Start en finish van alle afstanden zijn op de Vrijthof, de sfeervolle historische kern van het dorp.

Programma

10:00 Start 21 km, 31 km en 42,2 km

11:00 Start 6 km en 10 km

11:30 Prijsuitreiking 6 km

11:45 Prijsuitreiking 10 km

12:00 Prijsuitreiking 21 km

12:45 Prijsuitreiking 31 km

13:15 Prijsuitreiking marathon

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking is per onderdeel en vindt plaats kort na binnenkomst van de eerste 10 lopers van het betreffende onderdeel.

Lopers kunnen een medaille aanschaffen door bijbetaling van €2,50. Dit kan al aangegeven worden op de site van inschrijven.nl, maar kan ook nog op de dag zelf.

Inschrijven

U dient online in te schrijven via www.inschrijven.nl. Deze voorinschrijving sluit op zondag 11 september 2022. Uw kunt betalen via Ideal.

Ook buitenlandse rekeninghouders kunnen via www.inschrijven.nl inschrijven. U heeft hiervoor uw IBAN code nodig.

Uw startnummer ligt op de wedstrijddag klaar bij de tafel ‘afhalen voorinschrijvingen’ in Cultureel Cetrum Elckerlyc, gelegen achter het gemeentehuis. Hier kunt u ook uw bagage achterlaten.

Controleren inschrijving
Via dit controleformulier kunt u kijken of u goed ingeschreven staat.

Door uw inschrijving gaat u automatisch akkoord met de Algemene Voorwaarden Wedstrijd Bikse Natuurmarathon.

Na-inschrijving

Naschrijven kan op de wedstrijddag bij Cultureel Centrum Elckerlyc vanaf 9.00 uur tot een half uur voor de wedstrijd. Kom dus op tijd!

Inschrijfgeld

Voorinschrijven Na 11 september
6 km €6,00 €8,00
10 km €7,00 €10,00
21 km €12,00 €15,00
31 km €15,00 €19,00
marathon €20,00 €25,00

Parcours

De verschillende afstanden gaan grotendeels over verharde wegen en paden; slechts af en toe moet over zandpaden worden gelopen. Nagenoeg het gehele parcours is verkeersluw.

De marathonlopers lopen twee dezelfde rondes van 21,1 km. De atleten die 31 km lopen (erg interessant voor degenen die zich op een andere marathon voorbereiden), lopen een ronde van 21.1 km én een ronde van 10 km. Borden zorgen voor de juiste bewegwijzering. Er is elke 5 km een drankpost, onder andere bij ’t Jachthuis in Poppel en bij Houthandel van Dal.

Hieronder volgen de routekaartjes voor de verschillende afstanden.

Praktische informatie

Algemene Voorwaarden
Op de Bikse Natuurmarathon zijn de Algemene Voorwaarden Wedstrijd Bikse Natuurmarathon van kracht.

Ultracup
De marathon van Hilvarenbeek maakt onderdeel uit van de Ultracup, een criterium van lange-afstandwedstrijden in de Benelux. Zie www.ultraned.org.

Verzorging
Op het parcours is EHBO en een AED aanwezig en er zijn vier drinkposten met water, sportdrank, fruit en sponsen. Eigen drank neerzetten is mogelijk, maar wel zelf in de gaten houden waar u het zet; het wordt niet aangereikt door onze vrijwilligers. Begeleiding door een fietser is toegestaan na de 1e ronde.

Helaas beschikken we niet over douchegelegenheid. Houdt u daar a.u.b. rekening mee!

Aansprakelijkheid
Deelname aan de Bikse Natuurmarathon is geheel op eigen risico. Deelnemers, begeleiders en toeschouwers worden verzocht de aanwijzingen van de organisatie te volgen.

Tijdslimiet
De tijdslimiet voor de hele marathon is 5 uur.

Minimumleeftijd
De Atletiekunie heeft richtlijnen afgegeven voor wat betreft de minimum leeftijden voor de verschillende afstanden. Achil’87 adviseert deelnemers om deze richtlijnen te volgen.

Tijdregistratie
Elektronische tijdregistratie vindt plaats door Chiptiming (zie ook: www.chiptiming.nl). De chips worden gratis ter beschikking gesteld, maar het is wel de bedoeling dat deze na afloop ingeleverd worden. Voorkom onaangename verrassingen achteraf en let er op dat de organisatie de chips terugkrijgt. Aan niet inleveren zijn kosten (€ 10) verbonden.

Bereikbaarheid
Auto: Vanuit Den Bosch/Eindhoven/Breda. Afslag 10 Tilburg/Hilvarenbeek. Dan N269 richting Reusel. Voor rotonde afslag rechtsaf, Hilvarenbeek/Slibbroek volgen. U rijdt Hilvarenbeek binnen tot aan de volgende rotonde na Shell-pomp. Rechtdoor centrum volgen of borden volgen met M van marathon en/of Achil ‘87.
In en rond het centrum zijn voldoende (gratis) parkeermogelijkheden. Wij verzoeken u wel om parkeeroverlast voor de omwonenden zoveel mogelijk te voorkomen.

Openbaar Vervoer: Helaas is Hilvarenbeek op de vroege zondagochtend niet per openbaar vervoer bereikbaar. De eerste bus vertrekt om 9.23 vanaf NS-station Tilburg. Op busstation rechts naast het NS-station bus 143 richting Reusel nemen. Aankomst 9.43 uur op Vrijthof Hilvarenbeek. Kijk ook op www.9292.nl.

Logies
Ook zonder marathon is een verblijf in Hilvarenbeek de moeite waard. Zie voor overnachtingsmogelijkheden www.bezoekhilvarenbeek.nl/

Contact

De organisatie is in handen van de Beekse marathoncommissie. Voorzitter is Dirk van Korven.
Ons postadres is: Postbus 209, 5080 AE Hilvarenbeek.