Landelijke collecteweek Fonds Gehandicaptensport

Van 26 maart tot en met 1 april gaat de landelijke collecteweek voor Fonds Gehandicaptensport weer van start. Duizenden collectanten gaan op pad om zoveel geld op te halen voor de gehandicaptensport. Er staat een collectebus voor het fonds gehandicaptensport in het Achil’87 clubhuis.

In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Vaak zijn er aanpassingen nodig. Aan bijvoorbeeld het sport,- en spelmateriaal of de sportaccommodatie. Daarnaast is er vaak extra begeleiding en speciaal vervoer nodig.  Dat kost geld, veel geld. Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar weer een landelijke collecte. Het doel: zo veel mogelijk geld ophalen voor de sporters met een handicap. Omdat niemand buitenspel mag staan.
Sport maakt fysiek en mentaal sterker en helpt mensen met een handicap om beter om te gaan met de dagelijkse barrières. Sport is dus geen luxe maar noodzaak. Zo is voetballen voor G-voetballer Benjamin Huizinga, zijn lust en zijn leven. Benjamin heeft het syndroom van Down maar zijn zwakke motoriek en het feit dat hij zich moeilijk verstaanbaar kan maken beletten hem niet alles uit zijn sport te halen. Al om vijf uur ’s ochtends zit hij gekleed in sporttenue op de bank thuis, klaar voor de wedstrijd die vaak pas ’s middags begint. Dat voetballen bij zijn vereniging mogelijk is alles bepalend voor Benjamin. Hij is de knuffelbeer van voetbalvereniging SJS in Stadskanaal.

Geef daarom tijdens de landelijke collecteweek aan de collectant. Om sporten voor iedereen mogelijk te maken. Sta zo met al die duizenden vrijwilligers als één team achter de sporters met een handicap!

Collecte Fonds Gehandicaptensport – 26 maart tot en met 1 april 2017
Het collecteteam dat bestaat uit vrijwillige collecte coördinatoren, collectanten en medewerkers van Fonds Gehandicaptensport zet zich voorafgaand en tijdens de collecteweek met heel veel enthousiasme in. Fonds Gehandicaptensport ontvangt geen subsidie. De landelijke collecte is daarom een belangrijke bron van inkomsten. Dankzij de opbrengsten van de landelijke collecte kan het Fonds vele grote en kleine projecten ondersteunen. Veel sportverenigingen ontvangen financiële bijdragen voor bijvoorbeeld de organisatie van toernooien of sportdagen; voor de aanschaf van sport- en spelmaterialen (bijvoorbeeld sportrolstoelen, een tillift); het doorvoeren van aanpassingen om een sportlocatie toegankelijk(er) te maken; maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid tot inzet van een extra begeleider of speciaal vervoer.

Lokale besteding
Ook in 2017 blijft 25% van de opbrengst van de collecte Fonds Gehandicaptensport in Hilvarenbeek(de rest gaat naar de landelijke organisatie). Daaruit wordt o.a. het jaarlijkse en zeer succesvolle zaalvoetbaltoernooi in de Kerstvakantie van betaald maar ook andere G-sport-activiteiten op het gebied van volleybal en basketbal. Uw bijdrage is dus een zetje in de rug van onze Beekse G-sporters. U steunt hun toch ook?