The making of de Vakantieloop 2017

ACHIL’87 organiseert in samenwerking met S.V. S.O.S te Biest-Houtakker al sinds jaren de ‘Vakantieloop’. Dit jaar op woensdag 9 augustus 2017.

Klinkt leuk ! het organiseren van een hardloop wedstrijd midden in de vakantie. De reden om dat destijds te doen was dat er weinig wedstrijden werden aangeboden in deze periode en dat het voor vakantiegangers, die in de regio verblijven, ook een leuke uitdaging is om 5 rondjes door “de Biest” te lopen. Bijkomend verschijnsel is dat onze eigen vrijwilligers dan ook vaak genieten van een wel verdiende vakantie in verre oorden.

Jack meet parcoursAangezien de Vakantieloop onderdeel is van het Regio13 Midden-Brabant circuit (Global-E) zijn er punten te verdienen voor prestatielopers. Dat betekent ook dat de afmetingen van het circuit exact moeten zijn. Vorig jaar is daarom het parcours minutieus opgemeten door Jack van Huygevoort en Johan Verweij en vastgelegd door Stan Gommers. Tot op de centimeter nauwkeurig voorzien van een beschrijving en fotomateriaal zodat eventuele opvolgers van onze parcourscommissie precies weten waar ze de km-bordjes moeten plaatsen.

overleg SVSOSBij het organiseren van de Vakantieloop maken we gebruik van een draaiboek dat we elk jaar aanvullen op basis van tips van deelnemers en vrijwilligers. De voorbereidingen beginnen al in april/mei. Voorbereidingsvergadering met SV SOS, het aanvragen van de vergunning, openen van de inschrijving, het ronselen van vrijwilligers, bestellen drankhekken, bijscholen van de verkeersregelaars, regelen van omroepinstallatie, tijdregistratie, waterposten, checken van de materiaallijst etc. etc.

Tijdens het voorbereidingsoverleg worden de knelpunten besproken. Grootste probleem is het ‘vastleggen’ van vrijwilligers in de vakantieperiode. Ook het werven van deelnemers vraagt in de huidige tijd om een nieuwe aanpak die meer gericht is op het gebruik van social media, naast de ‘old school’ methode van flyers en posters.  De voorbereidingscommissie doet dit alles in een ontspannen sfeer.

Er hebben zich al veel vrijwilligers gemeld maar we kunnen nog steeds nieuwe vrijwilligers gebruiken op woensdag 9 augustus. Als je niet op vakantie bent en tussen 17.00 en 21.00 uur tijd hebt hebben wij altijd een leuke klus voor je. Als je wilt lopen dan kan dit eventueel ook gecombineerd met bv de inschrijving of opbouw. Aanmelden kan bij Ella van Melis via email evm@vmpeadvies.nl

Bewaren