Natte én zonnige Bosloop

Op zondag 12 november hebben we een editie van de Bosloop meegemaakt die mogelijk de historie in gaat als lekker nat én zonnig. Koude regen bij de start maar ook nog een lekker zonnetje voor ons, deelnemers aan de langste afstand.

De route van de 16 km, uitgezet door Stan Gommers, was prachtig en liep door de uithoeken van het landgoed Gorp en Roovert en de gemeentebossen. We passeerden daarbij de nodige bezienswaardigheden, zoals het Rooverts Ven, de geldboom, de fusilladeplaats, de Nieuwe Hoef en de Ley. Op sommige plaatsen won de modder het van het pad maar gelukkig niet zodanig dat iemand er tot zijn enkels in weggezakt is. Niets om over te mopperen dus. Dat deden we dan ook niet. Integendeel, iedereen genoot zichtbaar van de prachtige, in herfstkleuren gedompelde omgeving.

Na afloop kregen we een warm onthaal bij ons vertrekpunt, boerderij Het Achterste Loo. De hete koffie, thee en chocolademelk met de traditionele wafel vonden gretig aftrek. Het was dan ook goed toeven en napraten in de zonovergoten kapschuur.

Dank aan de ‘cateraars’ in het bos en op de boerderij en met name aan Bart, Marieke en Jeanne Ketelaars, die nu voor het tweede jaar hun accommodatie zo gastvrij aan Achil’87 ter beschikking stelden. Dank ook aan alle deelnemers – 110 in totaal – van onze eigen club en van daarbuiten. Ik vond het erg gezellig.

Tot slot: het gerucht gaat dat enkele van onze leden vanwege het weer omgedraaid zijn op weg naar de start. Dat kan niet waar zijn…

Bewaren