Toon Abrahams 25 x Marathon Rotterdam – Stichting Vlinderkind

Beste lezer,

Op 8 april 2018 hoop ik voor de 25ste keer de Rotterdam Marathon te lopen. Maar hoe is het zover gekomen?
In 1990 organiseerde Achil’87 een busreis naar de Marathon van Rotterdam. Ik woonde weliswaar in Hapert, maar als echte Bekenaar, deed ik bijna altijd mee aan de Hilkoloop op de trimbaan. Ik mocht ook met de busreis mee naar Rotterdam. Ik had nog maar 1 marathon gelopen in 1983 (in Hilvarenbeek) en waagde het er maar op. Dat heb ik geweten. Het was bloedheet en heb de marathon volbracht in 4.13 uur, terwijl verschillende Achillers onder de 3 uur liepen. Veel respect daarvoor. Ik ben toen ook lid geworden van Achil’87 en nadien bijna elk jaar in Rotterdam gelopen. Soms alleen en ook vaak met andere Achillers.

Komend jaar wordt het de 25e keer dat ik aan de start sta in Rotterdam en weer door Lee Towers zal worden toegezongen. Enkele maanden geleden heb ik besloten om dit jaar voor een goed doel te gaan lopen: Stichting Vlinderkind. Deze stichting steunt kinderen en hun ouders met onderzoek naar de huidziekte Epidermolysis Bullosa (EB), ook wel Vlinderziekte genoemd.

Waarom voor deze Stichting? Omdat een van mijn zussen, 3 van mijn 4 kinderen, mijn oudste kleinkind en ikzelf ook EB hebben. Gelukkig niet in ernstige vorm, want jaarlijks sterven kinderen aan ernstigere vormen van deze huidziekte.

Door een klein bedrag te doneren draagt u bij aan het onderzoek naar een behandeling voor deze verschrikkelijke ziekte. Dit kan door naar de site te gaan van www.geef.nl en bij de acties te zoeken naar “25x” of “Toon”. Ook kunt u uw bijdrage storten op rek.nr. NL 71 RABO 0122320336 t.n.v. A.C.J. Abrahams t.a.v. Stichting Vlinderkind. Al het gedoneerde geld komt bij de Stichting terecht.
Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.debra.nl of www.vlinderkind.nl

Heel hartelijk dank,

Toon Abrahams