Make-A-Wish: Een bijzondere ontmoeting bij Achil

Achil’87 ontving een bijzonder verzoek van de stichting Make-A-Wish. Deze stichting vervult de liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige, soms levensbedreigende, ziekte. Of we een ontmoeting tussen de 13-jarige Eva en haar idool de atlete Sifan Hassan wilden faciliteren? Natuurlijk wilden we dat.

Dinsdag 18 september was het zover. Met enige vertraging arriveerde eerste Eva met haar zus en ouders en de begeleider/fotograaf van Make-A-Wish in een verlengde limousine bij de Roodloop. Kort daarna kwamen Sifan en haar manager aangereden, recht van de persconferentie van de EK-cross bij de Beekse Bergen en slechts twee dagen na het behalen van haar Europees record op de halve marathon in Kopenhagen (1:05:05).

Sifan nam ruim de tijd voor Eva en haar zus, die in het begin nog wat verlegen waren. Na vragen over haar favoriete afstanden, 1500 en 5000 meter, trainingen en personalia zijn de zussen samen met Sifan op de foto gegaan hebben ze met zijn drie├źn twee rondjes over de baan gelopen. Toen het tijd was om afscheid te nemen dook Sifan nog snel het toilet in om terug te komen met haar Nike shirt dat ze samen met haar cap aan Eva meegaf. Al met al een bijzondere ontmoeting tussen twee bijzondere mensen.