Achillers lopen marathon Athene

Op 9 november jl. vlogen we met een groep van 13 personen naar Athene. Op initiatief van Toon Abrahams gingen 6 van hen hier de authentieke marathon lopen. Alle “wild-west” verhalen over deze marathon en de gebrekkige organisatie mag je vanaf nu vergeten. Dankzij een strakke organisatie en een prima verzorging liepen op 11 november ca. 16.000 lopers een geweldige marathon. Dit ook nog eens een keer onder prachtige zonnige omstandigheden (22 gr. C).

De start was om 09.00 uur in de ochtend in het dorpje Marathon gelegen op ca. 35 km. ten oosten van Athene. Na het afleggen van de eed werd er een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de bosbranden van afgelopen jaar waarna in verschillende waves vertrokken werd. De route, met ca. 300 hoogtemeters was pittig, vooral in de eerste 30 km. zaten lange stukken vals plat. Echt indrukwekkend was het deel van de route dat langs het gebied ging waar afgelopen zomer, door bosbranden, 99 Grieken om kwamen. Een kippenvelmoment.

Daarnaast voerde de route door een aantal dorpjes met veel en super enthousiast publiek. Veel muziek en kinderen die die high fives gaven. Gelukkig waren de laatste 10 km van de route hoofdzakelijk bergaf en voerde door de brede straten van Athene zelf om te finishen in het Panathenaic stadium (olympisch stadion).

Hieronder een overzicht van onze “krasse knarren” en hun eindtijden:
Joes Vermeer 03.17
Jack van de Huygevoort 03.23
Jules Marsé 04.34
Toon Abrahams 04.36
Peter de Brouwer 04.49
Jack van de Sande 06.00

Of dit ook echt de laatste marathon was voor Jules, Peter en Jack van de Sande zal de tijd leren. Al bij al wel een marathon om niet snel te vergeten en die alle vooroordelen uit het verleden zonder meer achter zich gelaten heeft.

JvdH