Dinsdagavondgroep op trainingsweekend

In het weekend van 27 en 28 oktober jl. stond het trainingsweekend van de dinsdagavondgroep op het programma. Nadat het er op de dinsdagavonden al enkele maanden over ging was het zover. De dinsdagavondgroep had zijn eerste trainingsweekend.

Loes had gezorgd voor een accommodatie met slaapplek vlak in de buurt van de Drunense duinen. Dus op de zaterdagmiddag togen we met elf lopers richting Udenhout. Na het verkennen van onze accommodatie hadden we onze eerste training. Onder de bezielende leiding van Cocky het losse zand in. Eerst een goede warming up en daarna eerst een serie oefeningen in het veld met vervolgens nog de nodige rondjes door de duinen met hierin stukjes los zand. Als laatste nog een heuvelop training, ook in het losse zand. Dit alles was na dik twee uur voldoende om, goed getraind, weer onze accommodatie op te zoeken.

Dankzij enkele sponsoren, die gezorgd hadden voor koffie, een kachel, extra bier en bovendien de barbecue hadden geregeld, hadden we die avond voldoende te eten en te drinken en was het gezellig tot in de late uurtjes.

Op zondagochtend sloten nog een aantal lopers aan die alleen op de zondag konden en gingen we wederom de duinen in. Cocky had samen met Sander, onze king of the trail, een mooie ronde uitgezet in en rond de duinen. Een mooie afwisseling van bospaden, los zand en heuveltjes. Na een pittige 23 kilometers waren we weer terug bij de start. Voor de meesten was het echt wel lang genoeg. Je merkt dan toch dat het losse zand en de duinen de nodige energie en kracht kosten.

Na deze ochtendtraining hadden we nog een goed verzorgde en uitgebreide lunch en konden we, moe maar voldaan, weer huiswaarts. Een mooi en gezellig weekend met een paar pittige trainingen. Wat mij betreft zeer geslaagd. De foto’s spreken denk ik voor zich. Alle organisatoren, sponsoren, regelaars en lopers bedankt voor het mooie trainingsweekend.

JvdH