Vrijthof-Vrijthof nieuw leven ingeblazen

Deelnemers Vrijthof-Vrijthof 2019

In 1997 begon een aantal enthousiaste langeafstandlopers van Achil ’87 aan een mooie uitdaging. We gingen Vrijthof-Vrijthof lopen! Tien jaar lang werd er in een weekend een route gelopen van Vrijthof Maastricht naar Vrijthof Hilvarenbeek. Op beide dagen werd er ruim 50 km afgelegd, waarbij er in Achel overnacht werd. Een weekend waarin dus totaal zo’n 105 km werd gelopen. In de vijf daarop volgende jaren hebben we een soortgelijk evenement georganiseerd vanuit Vrijthof Tongeren ( het oudste Vrijthof van België ) via Leopoldsburg naar Vrijthof Hilvarenbeek. Na 15 jaar kwam er een eind aan deze looptraditie.


De laatste tijd gingen er echter weer stemmen op om deze traditie nieuw leven in te blazen. Concrete plannen waren er echter nog niet totdat we hoorden van de Bike-challenge. Voor ons een mooi moment om onze loopaspiraties te combineren met het goede doel waar de organisatie zich sterk voor maakt. Iedereen heeft immers wel familie of vrienden die met deze afschuwelijke ziekte te maken kregen. We gaan dus enerzijds de sportieve uitdaging aan, en hopen anderzijds ons steentje bij te dragen aan het goede doel van deze challenge! Mocht je ons willen steunen en als sponsor een steentje bij willen dragen aan KWF, kijk dan op de site: www.vrijthofvrijthof.nl en klik onder “deelnemeroverzicht” op team “Achil87”. Alvast hartelijk bedankt!

De namen van onze deelnemers vind je hieronder:

Ingrid Spapens
Ingrid van Elderen
Liesbeth van Zon
Helma van Eijk
Jack van de Huygevoort
Frank Doomen
Rob van Gisbergen
Hans Leijten
Joes Vermeer

Leo van den Wassenberg begeleidt ons met de volgauto en staat garant voor de verzorging onderweg. We worden onderweg begeleid door de volgende fietsers:
Arno van Eijk
Nelly de Brouwer
Koen D’hont