Bericht van het bestuur

Beste leden van Achil’87

We leven op dit moment in een onwerkelijke tijd. Met de maatregelen vanwege het coronavirus is ook onze favoriete sport voor een groot deel tot stilstand gekomen. Geplande trainingen en wedstrijden, inclusief de grote marathons, zijn van de kalender geschrapt en daarmee vallen voor velen van ons wellicht de trainingsdoelen weg.

Op het moment van deze mail is duidelijk dat we zeker tot 1 Juni a.s. met deze maatregelen te maken hebben. Ook werd duidelijk dat ‘een frisse neus halen’, hardlopen dus gewoon toegestaan blijft.

Hardlopen is eigenlijk gewoon een hele goede sport in tijden van social distancing, want het kan zonder je vaste loopgroep (ook al is dat veel ongezelliger) en het kan zonder dat allerlei materiaal eerst ontsmet moet worden. Je doet je hardloopschoenen aan en klaar!  Gelukkig biedt de omgeving van Hilvarenbeek meer dan voldoende mogelijkheden om in tijden van corona te gaan hardlopen.

In deze tijd is het voor iedereen van belang om te voorkomen dat je met het coronavirus in aanraking komt en ook je immuunsysteem op volle sterkte houdt. Hoe je dat kunt doen? Sportartsen raden aan om de duur en de intensiteit van de trainingen te beperken. Zware inspanningen kunnen je immuunsysteem namelijk tijdelijk verzwakken. Ook is het belangrijk om voldoende te blijven drinken en ruim baan te geven aan je herstel.

En….heb je last van verkoudheids-of griepverschijnselen met koorts? Dan is hardlopen, net als alle andere fysieke inspanningen, uit den boze. Alleen als je een aantal dagen koortsvrij bent, kun je heel voorzichtig weer de draad oppakken.

We hopen iedereen weer snel te zien bij trainingen en/of wedstrijden van Achil’87.  En tot die tijd:

#StaySafe

#StayStrong

#AlsJeLooptLoopDanAlleen

#HouVol

Het bestuur van Achil’87