Coronamaatregelen per 19 December

Beste hardlopers van Achil’87,

Vanaf zondag 19 december 2021 gaat Nederland opnieuw in een lockdown. Dat maakten premier Rutte, minister De Jonge en OMT-voorzitter Jaap van Dissel zaterdag 18 december tijdens de persconferentie bekend. De maatregelen gaan in op zondag 19 december om 05.00 uur. 

Met betrekking tot buitensport gelden de volgende maatregelen: De buitensportlocaties blijven open tussen 05:00 en 17:00 uur. Het sporten is toegestaan met max. 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief de trainer. Meerdere kleine groepjes van 2 personen worden gezien als een groot georganiseerd verband en is niet toegestaan.

Wat betekent dit voor de trainingen van Achil’87?

In de praktijk komt het er dus op neer dat tijdens de trainingen er maximaal 2 leden aanwezig mogen zijn. Op basis hiervan heeft het bestuur van Achil’87 besloten om ALLE TRAININGEN tot 14 Januari 2022 af te gelasten.

In een eerdere communicatie via de website hebben we jullie reeds geïnformeerd dat ook de Oudejaarsloop op 31 December is afgelast.

We begrijpen dat dit voor veel actieve leden van onze atletiekvereniging een teleurstellende boodschap is.

Het ‘goede’ nieuws is wel dat hardlopen gewoon een hele goede sport is in tijden van corona en social distancing, want het kan ook zonder je vaste loopgroep (ook al is dat veel ongezelliger). Je doet je hardloopschoenen aan en klaar!  Gelukkig biedt de omgeving van Hilvarenbeek meer dan voldoende mogelijkheden om in tijden van corona te gaan hardlopen.

We wensen alle leden prettige kerstdagen en een mooi, sportief en vooral gezond 2022


met vriendelijke groeten,

Het bestuur van Achil’87