DE NIEUWE ATLETIEKBAAN GAAT ER KOMEN

GEWELDIG NIEUWS!!

Beste lopers van Achil’87,

Gisteren heeft de gemeenteraad van Hilvarenbeek ingestemd met het opnemen van de nieuwe kunststof atletiekbaan in de begroting voor 2023. Dit is geweldig nieuws voor onze vereniging. Na ruim 3 jaar voorbereidend werk, waarvan het laatste jaar zeer intensief, is er groen licht gekomen om de nieuwe atletiekbaan in de zomer van 2023 te realiseren.

Een belangrijke reden om de nieuwe baan op te nemen in de begroting is het feit dat Achil’87 met een 5-tal sportverenigingen/maatschappelijke partijen een samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten voor het gebruik van de atletiekbaan. Door deze samenwerking zullen veel meer sporters per week gebruik gaan maken van deze nieuwe atletiekbaan en dat was voor de Gemeente Hilvarenbeek een belangrijke voorwaarde.

Heel veel dank is verschuldigd aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes: Allereerst de commissie nieuwe baan van Achil’87, die veel werk heeft verzet met het realiseren van alle aspecten van de business case. Organisatiebureau Vlechtwerk, zonder hun hulp hadden we dit niet kunnen realiseren. De wethouders Gerrit Overmans en Esther Langens voor hun continue support en uiteraard de politieke partijen HOI werkt en de VVD Hilvarenbeek voor het in ons gestelde vertrouwen om de ambities van de business case nu te gaan realiseren.

Speciale dank ook aan Marlene van Gansewinkel, paralympisch kampioene van de zomerspelen in 2020. Marlene heeft gisteren een prachtige, persoonlijke tekst ingesproken over het belang van sport en atletiek in het bijzonder tijdens de raadsvergadering.

We zijn blij en TROTS op het resultaat. De nieuwe atletiekbaan is niet alleen goed voor Achil’87 en voor de overige sportverenigingen/maatschappelijke partijen.

De nieuwe atletiekbaan is GOED VOOR HEEL HILVARENBEEK!

Met sportieve groeten,

Het bestuur van Achil’87