Vorderingen en planning nieuwe rondbaan Achil’87

Aannemer Topgrass uit St Oederode gaat voor Achil’87 de nieuwe baan realiseren. Wat leuk is dat lokale ondernemers zoals bij voorbeeld de firma Donder BV uit Esbeek ook mee mogen werken aan dit toch wel bijzondere project.

Een dag na de Korte Mouwenloop op 31 mei is al meteen de eerste spade de grond in gegaan. De aannemer heeft het gas erop want er zijn direct al veel onderdelen uitgevoerd zoals het afvoeren van de takken en het verwijderen van de stronken en wortels aan de overzijde van de baan. De kolken zijn eruit en ook de watergoot. De binnenkant is gefreest zodat volgende week al gestart kan worden met het aanbrengen van de nieuwe goot. Een precisiewerk wat nog grotendeels met de hand gedaan moet worden. Verder zijn de randen uitgegraven net als de uitloop van de 100 meter. Cunetten gevuld met zand voor de tegelpaden. Ook is er al werk gedaan voor het basketbalveld met fresen en uitgraven.

In totaal is er is heel veel zand uitgekomen wat ergens anders op ons complex een bestemming gaat krijgen. Misschien wel een flinke heuvel waarop we heuveltraingen kunnen doen. Kortom veel werk is er al gedaan. Hopelijk gaat de rest ook zo voorspoedig zodat we op 16 september de feestelijke opening kunnen houden.