In memoriam Marlou van Oevelen – van Dun

Bedroefd hebben wij afgelopen weekend kennis genomen van het overlijden van Marlou van Oevelen. Marlou was meer dan 30 jaar lid van Achil ‘87. Ze was er altijd en liep als trouwe medesporter vast op woensdag op de baan en op zondagochtend in de bossen. Naast het hardlopen heeft ze zich ook altijd op allerlei manieren ingezet voor de club. Zo fotografeerde ze lange tijd bij diverse evenementen en was ze een ware ambassadeur voor de vereniging.


Marlou was een vrolijk, open en gastvrij persoon. Marlou was een echt sociaal dier. Als ze begon te praten dan hield ze ook niet meer op. Er werd veel besproken tijdens het lopen, waarbij de loopstijl van Marlou zich kenmerkte als een vederlicht “huppeltje”. Het kletsen kon over van alles gaan….de toestand in de wereld, elkaar, kletspraat en dat altijd met plezier. En ze sprak graag over haar liefde voor Italië en het motorrijden. Ze was een positief en opgewekt ingesteld mens. Zelfs in de afgelopen periode van ziekte.


Haar gastvrijheid uitte zich in het feit dat de zondagochtendgroep de afgelopen jaren meerdere keren te gast is geweest bij Marlou en René thuis voor de koffie en een zelf gebakken lekkernij nadat ze eerst in Lage Mierde de zondagochtendloop hadden gedaan.


Aan deze zondag ochtendgroep gaf Marlou, in één van haar appjes afgelopen week aan wat de zondagochtendgroep voor haar betekende door de groep aan te spreken als “zondagochtendfamilie”. Haar verbondenheid bij deze familie blijkt ook uit het feit dat ze met appberichten de afgelopen week op een speciale wijze steeds contact heeft gehouden met de groep en individuele leden.


Wij zullen Marlou herinneren als een enthousiaste, vrolijke en optimistische hardloopster. Haar zonnige karakter zal door ons allen erg gemist worden. Wij wensen haar familie en alle (hardloop)vrienden veel sterkte.